Bitcoin jüan, Kínai jüan to Bitcoin conversion cheatsheet

Fémhulladékká tette a kínai tiltás a bányászgépeket - hajduflex.hu

Nem olyan könnyű megállítani a kriptobefektetőket Kínában Portfolio Cikk mentése Megosztás A kínai befektetők kevés figyelmet fordítanak a kormány kriptovaluta-kereskedelemmel szembeni fellépésére, ami rávilágít a Peking előtt álló kihívásra a digitális eszközök spekulatív kereskedelmével kapcsolatban.

 • Van olyan híresség, aki támogatta a YuanPay csoportot?
 • Ingyenes online bitcoin (BTC) és kínai jüan (CNY) Árfolyamkonvertáló. free currency rates (FCR)
 • A Yuan Pay Group csalás? | Fektetés előtt olvassa el

Bitcoin jüan kínai bejelentést követő zuhanás egy részét sikerült ledolgozniuk a kriptovalutáknak, amelyet a kínai befektetők a tőzsdén kívüli OTC platformokon játszanak meg, amelyeket a helyi kriptokereskedők a hazai tőzsdék es betiltása óta használnak.

A helyi hangulat egyik legfontosabb mérőszáma - a kínai bitcoin jüan és a Tether nevű stablecoin közötti árfolyam - a kormány e hónap eleji figyelmeztetése után 4,4 százalékot esett, de azóta az esés több mint felét ledolgozta, a Feixiaohao kripto adatplatform, a CoinMarketCap kínai megfelelője szerint.

Feltápászkodott a Bitcoin, hiába a kínai tilalom Míg egy ilyen gép jüan, nagyjából ezer forint volt áprilisban, most már csak jüant ér. A tiltás leginkább a magánzókat érinti, akik nem akarnak szembemenni a központi utasításokkal. A nagyobb bányászcégek megoldásként elkezdték működésüket áthelyezni más országokba, kedvelt célpont az Egyesült Államok, Kanada, Ausztrália, Oroszország, Kazahsztán és Indonézia.

Kapcsolódó cikkünk Miért volt ekkora zuhanás a kriptovalutáknál? Kína azt követően fokozta a szigorítást, hogy a bitcoin és más tokenek elmúlt hat hónapban tapasztalt jelentős emelkedése felerősítette a Kommunista Párt régóta fennálló aggodalmait a csalás, a pénzmosás és az egyéni befektetők súlyos veszteségeinek lehetősége miatt.

A helyi OTC-platformokon és a peer-to-peer hálózatokon zajló tranzakciók nehezen nyomon követhető jellege azonban azt jelenti, hogy a hatóságok számára rendkívül nehéz lesz egy átfogó tilalom érvényre juttatása.

A digitális jüan sem törné meg a kínai állam ellenőrzését a pénzügyek felett Origo Kína digitális jüanja van valószínűleg a legérettebb fázisban a számos hasonló kezdeményezés közül, amelyeket világszerte vizsgálnak a gyakorlatban. A PBOC ugyanakkor óta dolgozik digitális jüan programján, bár egészen tavalyig kevés részletet közölt róla. Néhány kulcsfontosságú adat, mint például a végleges indítási ütemterv, továbbra sem ismert.

Ez megkönnyebbülést jelenthet a globális kriptobefektetők számára, miután a kínai vásárlóerő komoly visszaesésével kapcsolatos aggodalmak is hozzájárultak ahhoz, hogy a digitális eszközök piaci kapitalizációja a korábbi rekord szintről közel milliárd dollárt esett.

Forrás: Coinmarketcap Mielőtt Kína ben betiltotta a kriptotőzsdék működését, az állami média szerint a helyi befektetők a világ bitcoin-állományának mintegy 7 százalékát birtokolták, és a kereskedés mintegy 80 százalékát bonyolították le.

bitcoin jüan

A tilalom miatt ma már lehetetlen felmérni ezeket a számokat, de a kínai hogyan kell fizetni bitcoin az amazon-on még mindig úgy vélik, hogy a hazai OTC platformokon és offshore platformokon keresztül - amelyekhez VPN-en keresztül férnek hozzá - jelentős jelenléttel rendelkeznek a kriptovilágban.

A jüant és a digitális coinokat érintő belföldi kereskedéseket a kínai kormány számára nehéz nyomon követni, mivel ezek jellemzően két külön lépésben zajlanak.

Fémhulladékká tette a kínai tiltás a bányászgépeket

Az első a Huobi és az OKEx cégek által üzemeltetett OTC platformokon történik, amelyek lehetővé teszik a kereskedők számára, hogy eladási és vételi ajánlatokat tegyenek. Miután mindkét fél megegyezik az árban, bitcoin jüan vevő egy külön fizetési platformon - amelyet a bankja vagy egy fintech cég, például az Ant Group üzemeltet - küld jüant az eladónak.

A digitális coinok - amelyeket az OTC platform általában letétbe helyez, amíg a jüan kifizetés meg nem történik - ezután átutalják a vevőnek.

A kínai szabályozó hatóságok gyakran nem tudják összekapcsolni a tranzakció egyik lépését a másikkal. Mivel az ügyletek jüanos része teljes egészében a kínai belföldi pénzügyi rendszeren belül zajlik, a nagymértékű tőkekiáramlás kockázata alacsony.

Nem olyan könnyű megállítani a kriptobefektetőket Kínában

Ez azonban nem akadályozta meg a kormányt abban, hogy figyelmeztesse a pénzügyi cégeket és az egyéni befektetőket, hogy tartsák magukat távol a kriptovalutáktól.

A kormány nyilatkozata után a Huobi közölte, hogy leállította a bányászoknak nyújtott tárhelyszolgáltatását Kínában, és egyes piacokon csökkenti a határidős szerződések és a tőkeáttételes befektetési termékek számát.

bitcoin jüan

Nem világos, hogy a cég tervezi-e az OTC platform bezárását. A kínai szabályozó hatóságok eddig elálltak attól, hogy az egyéni kereskedést illegálisnak minősítsék.

Bitcoin (BTC) és Kínai jüan (CNY) Valuta átváltás kalkulátor

A pekingi rendőrség nyomtatott figyelmeztetéseket osztott ki a kriptovalutákkal kapcsolatos lehetséges kockázatokról. A közösségi médiában néhány kriptobefektető meg nem erősített állításokat tett arról, hogy a közelmúltban a helyi rendőrség beidézte őket, és figyelmeztette őket a kriptovalutákba való befektetés kockázatára.

bitcoin jüan

Az egyik befektető azt mondta, hogy a helyi hatóságok felszólították, hogy adja el a kriptovalutáit. Egy másik szerint a rendőrség arra kérte, hogy törölje a kereskedési alkalmazást a telefonjáról.

Megbízható-e a Yuan Pay Group? Fektetés előtt olvassa el

A kínai tisztviselők a két évvel ezelőtti, a peer-to-peer hitelezési ágazat megtisztításában elért sikereiket tekintik a kriptopénzek elleni fellépés modelljének - mondta az egyik forrás.

Az ország megtisztította a P2P-ipart, miután a csalások és a nemfizetések elharapództak, és egyes esetekben öngyilkossághoz és utcai tüntetésekhez vezettek.

 1. Eth btc piaci sapka
 2. Bitcoin animáció
 3. Своими голосовыми связками пользовались только ребятишки.
 4. Когда кто-нибудь из призраков в зеркале проходил за Элвином, то исчезал из виду в точности как настоящий; если же кто-либо заходил вперед, то в свою очередь закрывал Элвина.
 5. Bitcoin wallet program
 6. Index - Gazdaság - Jön a kínai antibitcoin
 7. Mi a bitcoin biztonsági mentése
 8. Nem olyan könnyű megállítani a kriptobefektetőket Kínában - hajduflex.hu

A szektor fénykorában több mint 50 millió felhasználóval és milliárd bitcoin jüan fennálló hitellel rendelkezett. A kriptovaluták szélsőséges árfolyam-ingadozásai máris nyomot hagytak maguk után. Az egyik nagy visszhangot kiváltó eset szerint egy kínai férfi a keleti Dalian városából megölte hároméves kislányát, és feleségével együtt öngyilkosságot kísérelt meg elkövetni, miután tavaly júniusban 20 millió jüant veszített egy tőkeáttételes bitcoin pozíción, a helyi média beszámolói szerint.

Lehet, hogy érdekel