Érdemes befektetni

Index - Gazdaság - Mibe érdemes pénzünket fektetni a pandémia idején?

bitcoin dell bitcoin dell

Horváth Éva A piaci szakértők re befektetésként a kötvényeket részesítik előnyben a részvényekkel és más kockázatosabb eszközökkel szemben, de a vakcinákkal kapcsolatos hírek hatására bitcoin calculator india kissé optimistábbak lennének.

A makrogazdasági és a világpolitikai események azonban a pandémia idején, ezért jövőre is meghatározóak maradnak.

bitcoin kereskedő az egyesült arab emírségekben hogyan vásárolhat bitcoin etrade-t

A as események azonban a es kilátásokra is óhatatlanul rányomják a bélyegüket — állapítja meg a Fidelity International globális makrogazdasági elemzéssel foglalkozó csapata, akik szerint ben három fő tényező határozza majd meg a befektetési környezetet. Egyrészt az ideinél kiemeltebb szerepet kapnak a költségvetési politikák, főként abból a szempontból, hogy mennyire tudják majd kiegészíteni a kamatmódosítással várhatóan továbbra is kiváró, támogató monetáris politikákat.

Másrészt kulcskérdés marad az infláció alakulása is.

bináris opciók kereskedési bitcoin robinhood bitcoin díjak

Még mindig nem tudni, emelkedik-e majd a pénzromlás átlagos érdemes befektetni ben, és ha igen, mennyivel. Harmadrészt pedig önmagában meghatározó lesz, hogyan alakul jövőre az Egyesült Államokban az új elnöki terminus — hívja fel a figyelmet a Fidelity.

gsi piacok bitcoin bitcoin options trading cboe

Újdonság továbbá, hogy a búcsúzó esztendő jövőre átnyúló gazdasági hatásai mellett egyre nagyobb jelentőséggel bíró adottság a prognózisokban a kritikus fenntarthatóság. Az ehhez kapcsolódó tényezők a befektetési kockázatok mind fontosabb részét alkotják — fogalmaznak az elemzők.

uk bitcoin trading kína bans bancoin

Ezek hatására a Fidelity modelljeiben például már a érdemes befektetni alakulását is figyelembe veszik, hogy pontosabban megértsék, miként hathatnak a különböző klímaváltozási forgatókönyvek a piacokra és a kockázatokra. A következő időszak befektetéseivel kapcsolatban az elemzők továbbra is azt ajánlják, hogy mindenki igyekezzen megtalálni az óvatosság, valamint a részvények és kötvények kapcsán kínálkozó kockázatosabb lehetőségek közötti egyensúlyt.

win bitcoin játékok usdt btc tradingview

A szakértők re általában a kötvényeket részesítik előnyben a részvényekkel és más kockázatosabb eszközökkel szemben, de a vakcinákkal kapcsolatos hírek hatására az év vége felé kissé optimistábbak lettek. A részvénypiacok esetében ugyanakkor érdemes szem előtt tartani azt, hogy bár általánosságban lassabb gazdasági növekedésre készülhetnek az országok, az egyes régiókat és ágazatokat tekintve a kép jóval árnyaltabb lehet.

Európában pedig biztos, hogy ben is fokozottan fennállnak majd politikai fejleményekhez például a brexitheza Covid—19 miatti intézkedésekhez és az ezek által érdemes befektetni gazdasági adatokra gyakorolt hatásokhoz kapcsolódó kockázatok — figyelmeztet a Fidelity.

Hangsúlyozták, hogy emiatt a es befektetési stratégiák vélhetően a relatív lehetőségek megragadásáról szólnak majd, amikor egyszerre kell jól beárazni a gazdasági és a vírussal kapcsolatos fejleményeket.

Lehet, hogy érdekel