Oroszország bitcoin, Színesfém helyett kriptovalutát bányásznak a világ legélhetetlenebb városában

oroszország bitcoin

Oroszországnak követnie kell Salvador példájátés el kell fogadnia a bitcoint hivatalos fizetőeszközként, állítja az egyik legbefolyásosabb orosz oligarcha, Oleg Gyeripaszka.

kereskedelmi bitcoin legalacsonyabb díjak

A milliárdos az Orosz Központi Bankot hibáztatja a digitális eszközökre vonatkozó szigorú előírások miatt, véleménye szerint ugyanis kizárólag a bank áll a helyi állampolgárok kriptovaluta befektetéseinek útjában.

Gyeripaszka egyébként az oroszországi legnagyobb jótékonysági alapítvány, a Voloe Delo, valamint a Basic Element holdingvállalat alapítója, aki egykor az ország leggazdagabb embere volt, a as pénzügyi oroszország bitcoin után azonban jelentősen háttérbe szorult.

bitcoin atm névtelen

Jótékonysági tevékenységek, üzleti eredmények ide vagy oda, ami azt illeti, Gyeripaszka is jócskán az Egyesült Államok Pénzügyminisztériumának célpontjává vált. Kriptovaluta szabályozás Oroszországban Oroszország tisztviselői nemrégiben már benyújtottak egy törvényjavaslatot, melyben legálisnak nyilvánították a kriptovalutákba történő befektetéseket az országban.

vásároljon bitcoint hitelkártyával indiában

A jogszabály ugyanakkor előírja, hogy abban az esetben, ha az éves tranzakciók értéke meghaladja a rubelt kb. Amennyibe pedig mindez nem így történne, a be nem jelentett nyereség 10 százalékának megfelelő pénzbírságra, az adózás kikerülése esetében pedig 40 százalékos büntetésre számíthatnak.

bitcoin profit jeff bezos

Nyilvánvalóan még messze a vég, Vladimir Putyin orosz elnök pedig nemrégiben még mindent megtett volna azért, hogy véget vessen a kriptotranzakcióknak. Most viszont oroszország bitcoin tűnik, van egy cseppnyi esély arra, hogy Oroszország is kövesse Salvador példáját, és egy kriptobarát állammá cseperedjen.

nasdaq trading btc

Lehet, hogy érdekel