Bitcoin tesla. Elon Musk földbe döngöli a bitcoint, megy vele minden a levesbe - hajduflex.hu

bitcoin tesla

Támogasd a munkánkat!

bitcoin tesla

A Tesla az éghajlatváltozással kapcsolatos aggályokra hivatkozva felfüggeszti a bitcoinnal való kereskedést — írta Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója a Twitteren. A bejelentés hatására a kriptovaluta árfolyama 10 százalékkal csökkent, és a Tesla részvényei is veszítettek az értékükből. A Tesla márciusban jelentette be, hogy kriptovalutával is lehet náluk fizetni a járművekért.

bitcoin tesla

Az autógyártó — hogy bizonyítsa, nem a levegőbe beszél — februárban másfél milliárd dollár értékben vásárolt bitcoint. A döntést a környezetvédők és a befektetők is nagy felháborodással fogadták.

A Tesla nem fogad el többé bitcoint, a cég és a kriptovaluta árfolyama is bezuhant

Egy hete még imádták, bitcoin tesla kihátrálnak mögüle Április én a Tesla közzétette az első negyedévre vonatkozó üzleti jelentését. A cég profitja az év első három hónapjában millió dollár volt, ami 16 millió dollárral több az egy évvel ezelőtti eredményüknél.

A profitra ugyanakkor egy as ellentételezési terv miatt rárakódik egy millió dolláros befizetési kötelezettség is.

Michael Saylor Gives Insight on The Bitcoin Market, China, Green Mining \u0026 MicroStrategy - 6/25/2021

A cég teljes bevétele 10,4 milliárd dollár volt, szemben az előző év hasonló negyedévében befolyt hatmilliárd dollárral. A Tesla márciusban engedélyezte az ügyfeleknek, hogy kriptovalutával fizessenek a cégnél megrendelt járművekért, hogy még több kriptovalutát halmozzanak fel.

A Kirkhorn által említett hosszú táv csütörtökön ért véget, amikor Elon Musk a Twitteren azt írta: kihátrálnak a bitcoin mögül.

bitcoin tesla

A kriptovaluta jó ötlet… de ez nem valósulhat meg ekkora környezeti terhelés árán. Arra is kitért, hogy a Tesla nem adja el a bitcoinjait, és a jövőbeli tranzakciókhoz is felhasználják őket, amennyiben a kriptovaluta-bányászat energiaigényét megújuló forrásokból fogják biztosítani. Musk korábban a kriptovaluták egyik leglelkesebb támogatója volt. Twitter-bejegyzéseiben gyakran szóba hozta a bitcoint, illetve az egykor obskúrusnak számító kriptovalutát, a Dogecoint.

Kiemelt posztok

Az elmúlt hónapokban Musk — eredetileg viccnek szánt — Twitter-bejegyzéseinek hatására a Dogecoin a világ negyedik legnagyobb kriptovalutájává vált. Tisztaenergia-fókuszú vállalatként a Tesla valószínűleg az ESG környezetvédelmi oldalát akarja eőrsíteni.

Úgy tűnik, néha még Elon Musk is kész hallgatni a kritikára, bár egyesek szerint a bejelentés hátsó szándékot sejtet. Nem tartott sokáig A Tesla február elején jelentette be, hogy kicsivel több mint 19 milliárd dolláros készpénztartalékának egy részéből másfél milliárd értékben vásárolt Bitcoint. Március végén aztán az online boltban is elkezdték elfogadni a fizetőeszközt — már a kriptovalutával is lehetett autót venni. Már bitcoinért is lehet Teslát venni A lépésnek számos kritikusa akadt — és nem csak a Tesla szkeptikusok körében.

A cinikusok ugyanakkor arra is gondolhatnak, hogy ez csak egy újabb lépés Elon Musk részéről a kriptovaluta-piac befolyásolására — korábban már számos alkalommal láthattunk tőle hasonló lépéseket. Miért káros a bitcoin?

Elon Musk földbe döngöli a bitcoint, megy vele minden a levesbe

A bitcoinbányászathoz nagy teljesítményű számítógépekre van szükség, amik komplex matematikai problémákat oldanak meg. A folyamat nagy energiaigényét gyakran fosszilis üzemanyagokból, többek között szénből fedezik. Ma a bitcoinbányászat központja Kína; egy bitcoin tesla tanulmány szerint itt zajlik a termelés 75 százaléka. A bányászat energiaigényét gyakran a megújuló forrásoknál jóval olcsóbb fosszilis üzemanyagok biztosítják.

A Tesla a hatalmas zuhanás ellenére is kitart a Bitcoin mellett

A bitocin környezetkárosító hatása a károsanyag-kibocsátásban is megmutatkozik: a kriptovalutának nagyobb szénlábnyoma van, mint a 10 legnagyobb kínai nagyvárosnak. A szénerőművekre nehezedő terhelést csak az esős nyári hónapokban csökkenthetik a vízerőművek. A bitcoin támogatói általában azzal ellen érvelnek, hogy a mainstream pénzügyi rendszer sem kevésbé bitcoin tesla.

A pénzügyi szektor több millió dolgozónak biztosít munkát, akik számítógépeket használnak és légkondicionált irodákban dolgoznak, és ennek az energiaigényét is gyakran széntüzelésű erőművekből fedezik. Kapcsolódó cikkek a Qubiten:.

Miután a Tesla vezérigazgatója erről tweetelt, a kriptovaluta árfolyama 10 százalékot zuhant. Musk korábban elkötelezettnek látszott a bitcoin mellett, februárban derült ki, hogy a Tesla 1,5 milliárd dollár értékben vásárolt belőle befektetés gyanánt, majd márciusban azt is bejelentettehogy a jövőben a cég elfogadja a digitális fizetőeszközt. Utóbbi hír jókora port kavart, de a kriptovaluta befektetőinek öröme mellett sokan aggályokat is megfogalmaztak a fejlemény kapcsán. Környezetvédelmi oldalról azt kifogásolták, hogy a bitcoin bányászata a klímaváltozás irányába hat, hiszen rendkívül nagy számítási kapacitást igénylő tevékenység, ami rengeteg áramot fogyaszt.

Lehet, hogy érdekel