Bitcoin olaszország

Pin on Blokklánc

Komoly környezeti károkat okozhatnak a kínai Bitcoin-bányák Origo A kriptovaluták mögött álló blokklánc-technológia sokak szerint a jövő egyik legígéretesebb technológiája.

Mindazonáltal az elemzők már egy ideje figyelmeztetnek arra, hogy a mögöttes elektronikai hálózat, valamint általában a kriptovaluták piacának energiaigénye hatalmas környezeti károkat okozhat.

btc wallet lookup miért megy fel a bitcoin

Mivel pedig Kínához köthető a globális kriptovaluta-kereskedelem közel 80 százaléka, így az ázsiai óriás szerepe megkerülhetetlen a kérdésben — írja a The Guardian. A kriptovaluták "bányászata" azt jelenti, hogy a felhasználók informatikai eszközei végzik el a háttérben azokat a számításokat, amik révén az egyes tranzakciók végül felkerülhetnek a blokkláncra.

bitcoin karóra bitcoin qt pénztárca helye

Mindazonáltal a szénbányák olyan hatalmasak, hogy végül Peking saját klímacéljainak is keresztbe tehetnek. A kínai vezetés ugyanis azt tervezi, hogy már előtt elérik a szén-dioxid-kibocsátás tetőpontját, majd ig az ország fokozatosan közelít a karbonsemlegességhez, végül pedig eléri azt.

up btc 2021 3 sem eredmény trading eth for btc

Összevetésképpen, ez megközelíti Olaszország vagy Szaúd-Arábia éves üvegházhatásúgáz-kibocsátását. A becslések szerint idén a kriptovaluta-bányászat iparága használhatja fel a bitcoin olaszország összes áramtermelésének 0,6 százalékát — ez több mint Norvégia teljes áramfelhasználása egy átlagos évben. A kriptovaluták bányászata kapcsán a problémát az jelenti, hogy minél nagyobb nyereséget lehet realizálni egyes tokeneken, annál többen és annál nagyobb erőforrással dolgoznak az úgynevezett bányászaton.

bitcoin jézus hogyan fogadjuk el a bitcoint az üzletemben

Lehet, hogy érdekel