Bitcoin malware, MALWARE BÁNYA BITCOIN KÖZVETLENÜL A BÖNGÉSZŐBŐL - BIZTONSÁG - 2021

bitcoin malware

hogyan kell kereskedni bitcoin díj nélkül vásároljon azonnal a btc-t

A rosszindulatú szoftver a felhasználók megfelelő belépési adatait szerzi meg, majd továbbítja a készítők szervereire, akik aztán meglovasítják a kriptovalutát.

A kártevő, amelyet a SecureMac fedezett fel, az online adatforgalmat kémleli, majd a felhasználó megfelelő azonosítóit begyűjtve lopja el a Bitcoinokat. Ezek olyan Bitcoin-címek, melyekkel tranzakciók teljesen anonim módon hajthatók végre.

Tartalomjegyzék

Így akik abban a hitben töltötték le a szoftvert, hogy az forrása alapján nem jelent veszélyt, tudtukon kívül is megfertőzték számítógépüket. Azt egyelőre nem tudni, hogy a malware-t létrehozó tolvajok bitcoin malware mekkora összeget zsákmányoltak, a népszerű linkgyűjtő oldal, a Reddit egyik felhasználója szerint hétvégén mintegy húsz Bitcoinját lovasították meg, ami a jelenlegi árfolyamon több mint 13 ezer dollárnak ~2,9 millió forintnak felel meg.

tradingview ocn btc kör bitcoin pénztárca

A névre keresztelt kártevő nem egyedül dolgozik, a Macekre kerülve ugyanis először bővítményeket telepít a Safari és Google Chrome böngészőkhöz, bitcoin malware folyamatosan figyelik a felhasználó adatforgalmát, amiben bejelentkezési adatok után kutatnak a népszerű Bitcoin-kereskedő weboldalakhoz mint amilyen a MtGox vagy a BTC-e, illetve az online Bitcoin-tárcákhoz például a blockchain.

A módszerrel ráadásul a böngészők védelmi vonalait is sikerült megkerülni, így azok hagyják, hogy a bővítmények háborítatlanul folytassák a kémkedést. Idén a népszerű humorista lesz a hazai Sysadminday vendége, aki most videóban is üzent nektek.

bitcoin em dolar bittorrent bitcoin bányászat

Amikor az áldozat a fertőzött gépről bejelentkezik az online felületek valamelyikére, a malware másik fele egy a készítői által működtetett távoli szerverre továbbítja a belépéshez bitcoin trading sessions információkat.

A kártevővel ráadásul egy további szoftver is települ, ami a bővítményekhez hasonlóan szaglászik, ám ez esetben a számítógépen tárolt Bitcoin-tárcához szükséges azonosítók után.

qt bitcoin trader bittrex kraken bitcoin margin trading

A amellett, hogy információkat küld a szervernek, utasítások fogadására is képes, így alkotói akár folyamatosan frissíthetik, illetve újabb funkciókkal egészíthetik ki. A távoli szerverre továbbított adatok között a Bitcoinokra vonatkozó információkon kívül az adott Mac-hez tartozó felhasználónév és UUID, azaz a gép egyedi azonosítója is megtalálható, akárcsak a Bitcoinhoz kapcsolódó telepített alkalmazások listája.

teechan bitcoin bitcoin börtön

Lehet, hogy érdekel