Bitcoin letartóztatás, Letartóztattak egy férfit, mert bitcoinért vett drogot a dark weben

Címke: letartóztatás

Egyre kevésbé jó megoldás bűncselekményekhez bitcoint használni Portfolio Cikk mentése Megosztás Az amerikai igazságügyi minisztériumnak nemrégiben sikerült visszaszereznie a Colonial Pipeline-tól kicsalt 2,3 millió dollár értékű bitcoint, ami arra utal, hogy a digitális valuta nem mindig a bitcoin letartóztatás eszköz a bűnözők számára.

Iran's Secret Plan for Bitcoin! (Dangerous for the World?)

Sok ember számára nem intuitív, de ez egy olyan dolog, amit a nyilvánosság egyre inkább megtanul - mondta Hunter Horsley, a Bitwise Asset Management társalapítója és vezérigazgatója az ellopott kriptopénzek visszaszerzéséről, mint bitcoin letartóztatás a Colonial Pipeline által a kiberhackereknek fizetett bitcoin váltságdíj egy része.

Horsley a Yahoo Finance Live-nak nyilatkozva a Chainalysis amerikai elemző cég adataira mutatott rá, amelyek szerint a kriptopénzek kiberbűnözők általi használata csökkenő tendenciát mutat.

Címke: letartóztatás

Valójában és között a kriptóhasználat előfordulása ezekben az esetekben körülbelül 80 százalékkal csökkent. Úgy gondolom tehát, hogy a bűnözők egyre inkább rájönnek, hogy a kripto elég rossz eszköz számukra, és a Colonial esetében ezt teljes erővel megmutatkozott - mondta.

bitcoin letartóztatás 10 usd btc-ben

A korábbi években a kriptopénzlopások jóval nagyobb méreteket öltöttek. Ugorjunk előre re, és a helyzet megváltozik - mondta Pamela Clegg, a CipherTrace pénzügyi nyomozásokért és oktatásért felelős alelnöke a Yahoo Finance-nak.

Letartóztatták az egyik legnagyobb bitcoin pénzmosó vezetőjét Héjja Máté április Hirdetés A már több mint 10 éve működő Bitcoin Fog fő profilja, hogy a felhasználói által illegális módon megszerzett bitcoinokat tisztára mossa. Ezzel a dark web egyik legmeghatározóbb szolgáltatásává nőtte ki magát, most azonban nagy bajba kerülhetnek.

Hozzátette: még mindig nem minden kriptotranzakció egyformán átlátható. A Colonial Pipeline múlt havi feltörése miatt a keleti part mentén megszűnt az üzemanyag-ellátás, ami pánikszerű vásárlásokhoz és kereskedelmi monero a btc-hez vezetett.

Joseph Blount, a Colonial vezérigazgatója a múlt héten a kongresszus előtt vallomást téve elmondta, hogy a 4,4 millió dolláros váltságdíj kifizetése volt karrierje legnehezebb döntése.

Az igazságügyi minisztérium tisztviselői a váltságdíj egy részének a Colonial Pipeline részére történő visszafizetését bejelentve elmondták, hogy nem ez volt az első eset, hogy visszaszerezték az illegálisan megszerzett kriptopénzeket.

Letartóztatták az egyik legnagyobb bitcoin pénzmosó vezetőjét

Bár a bűnüldöző szervek egyre jobban nyomon követik a csalárd kriptotranzakciókat, a kriptopénz lefoglalása a pénztárcához való közvetlen, fizikai hozzáféréssel nem gyakori - tette hozzá Clegg, kifejtve, hogy a kriptopénz lefoglalásához a bűnüldöző szerveknek hozzáféréssel kell rendelkezniük a privát kulcshoz, ezért a legtöbb kriptót vagy egy központi tőzsdén keresztül foglalják le - mivel a tőzsdék tartják a privát kulcsokat - vagy egy olyan személy letartóztatása után, akinél van egy tárca.

Mégis, a csalások az egekbe szöktek a tágabb DeFi, vagyis decentralizált pénzügyi iparágon belül, amelybe több kriptopénz is beletartozik.

bitcoin letartóztatás kínai bitcoin exchange

A CipherTrace májusi Cryptocurrency Crime and AML Report című elemzése szerint április ig a nagyobb kriptolopások, hackelések és csalások összesen millió dollárt tettek ki. Clegg szerint április végéig a es összes nagyobb hack és csalás több mint 70 százaléka a DeFi-hoz kapcsolódott.

Kiemelt posztok

Bár az amerikai bűnüldözés egyre ügyesebb a digitális nyomok követésében, a kriptolopások egyéni áldozatai nagyrészt nem tudják kihasználni az ország vezető szerveinek hatalmas erőforrásait. Áprilisban két jogi szakértő a Yahoo Finance-nak elmondta, hogy az amerikai jogi és szabályozási rendszer nem igazán készteti a kriptopénz-tőzsdéket arra, hogy erősebb biztosítékokat fogadjanak el a fogyasztói számlák számára, vagy hogy visszatérítsék az ellopott számlaeszközöket.

Arra a kérdésre, hogy az Igazságügyi Minisztérium javuló nyomozati képessége okot ad-e a kisebb szereplőknek arra, hogy nagyobb biztonságban reménykedjenek, Clegg azt mondta, hogy ez "sajnos kétséges".

bitcoin letartóztatás nasdaq bitcoin etf

A legtöbb magánszemély, aki kriptopénz hackelés vagy lopás áldozatává válik, messze nem éri el azt bitcoin letartóztatás kártérítési pénzküszöböt, amiért a szövetségi ügynökségek elvállalnának egy ügyet - mondta. További kihívást jelent az a tény, hogy a legtöbb elkövető külföldi joghatóságok területén található, az amerikai bűnüldöző szervek hatókörén kívül.

Clegg hozzátette: a jó hír a magánszemélyek számára, hogy a blokkláncon végzett kriptopénz tranzakciók ellenőrzési nyomvonalat és nyomokat hagynak arra vonatkozóan, hogy honnan származik a gyanús tevékenység.

bitcoin letartóztatás btc swatch

Kapcsolódó cikkünk.

Lehet, hogy érdekel