Bitcoin alku, Hamis tőzsdék

bitcoin alku

Elképesztő a bitcoin, az új csúcsról elpattant az árfolyam Portfolio Cikk mentése Megosztás Elképesztő ralin van túl idén a kriptodeviza árfolyama, a mai kereskedésben újabb rekordot döntve átlépte az árfolyam a 22 ezer dollárt, jelenleg 22 dolláron jár a jegyzés a Bitstampen. A régi, végén felállított 19 dolláros csúcsot már november végén sikerült megdönteni, bitcoin alku onnan lefelé korrigált az árfolyam, most az év végéhez közeledve azonban újabb nagy hajrá indult a bitcoinnál, már tegnap áttörte a korábban elképzelhetetlennek tartott 20 ezer dolláros szintet, azóta pedig újabb 10 százalékot ugrott az árfolyam.

bitcoin alku

Bitcoin alku legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező kriptodeviza árfolyama már jócskán maga mögött hagyta a decemberi csúcsokat, az akkori legdrágább jegyzésnél jelenleg több, mint 13 százalékkal kerül többe egy bitcoin. Az idei évben már százalékot emelkedett az árfolyam, csak az elmúlt egy hónapban 25 százalékot, amivel minden bizonnyal az idei év egyik legjobb befektetése volt.

bitcoin alku

A bitcoin a bitcoin alku én elért korábbi csúcsát még november végén döntötte meg, amikor az árfolyam napközben elérte a 19 dollárt is, mivel az addigi valaha volt legmagasabb csúcs 19 dollár volt a Bitstampen.

Egy nappal később pedig már benézett 19 dollár felé is napközben az árfolyam, de onnan egy nagyobb lefordulás következett. Nem tartott sokáig azonban, hogy újabb korábban elképzelhetetlennek tartott csúcsokra érjen a bitcoin, ez most már az ünnepek előtt sikerült.

bitcoin alku

Adódik persze a kérdés, hogy a mostani emelkedés, a ben tapasztalthoz hasonlóan spekulatív jellegű-e, vagy esetleg más, komolyabb okok is meghúzódhatnak a folyamat mögött? Több érvet is összegyűjtöttünk amellett, hogy az idei menetelés miért lehet más, mint a 3 évvel ezelőtt tapasztalt volt: Kiskereskedők spekulációja vs.

bitcoin alku

Egyre elfogadottabbá válik a kriptodeviza az intézményi befektetők körében is: például a Blackrock befektetési igazgatója nyilatkozta nem régen, hogy szerinte tartósan velünk maradhatnak a kriptodevizák, emellett a JPMorgan is elindította saját digitális valutáját, de más nagy befektetőházak is korábban nem tapasztalt érdeklődést mutatnak. Integráció a fizetési rendszerbe: többek között a PayPal tette le nemrég a voksát a kriptodevizák mellett, a pénzforgalmi szolgáltatásokat nyújtó vállalat ugyanis októberben bejelentette, hogy ügyfelei több kriptodevizával, többek között bitcoinnal btc piaci trendek tudnak kereskedni a rendszerükön keresztül, végére pedig a tervek szerint már fizetni is tudnak majd bitcoinnal a PayPal ügyfelek.

bitcoin alku

A PayPal mellett többek között a Fidelity is megjelent a bitcoin piacánaugusztus óta a tehetősebb ügyfelek náluk is tudnak kriptodevizákba fektetni. Persze már számos elemzői célárat hallhattunk a bitcoin árfolyamának alakulását tekintve, és mivel senki nem rendelkezik a jövőbe látó kristálygömbbel, így egészen széles skálán mozognak a várakozások.

WORST Crypto Manipulation Revealed!! (Bitcoin, Ethereum Market Shorts)

Csak hogy egy előrejelzést említsünk, Mike Novogratz, a Galaxy Digital befektetési cég vezérigazgatója szerint jövőre a bitcoin jegyzése elérheti a 60 dolláros szintet, mivel egyre inkább leválthatja az aranyat, mint klasszikus menekülőeszközt.

Kapcsolódó cikkünk.

bitcoin alku

Lehet, hogy érdekel